keskiviikko 5. maaliskuuta 2008

Värityksiä hakemassa

Mitä on tapahtunut sitten viime päivityksen? Hankkeen aikana on vietetty kahdet syntymäpäivät ja likimain sinnepäin kahdetkymmeneet syntymättömyyspäivät. Väki on hajasijoitettuna pitkin erinäisiä muita projekteja, työssäoppimista ja osa kulkee päivittäin Helsingissä ja toiset painavat aamun pikkutunneille ties minkä hankkeiden pyörteissä. Kaikesta huolimatta puhtaaksipiirto on edennyt huimasti ja salaisista kansioista löytyy puolisensataa puhtaaksipiirrettyä puuta, kukkaa, kahvikuppia, aaltoa, nojatuolia, silmäparia, kelloa, hattua ja ties mitä. Värityssuunnitelmia on laadittu ja paraikaa työnalla on kuvioiden värittäminen.

Yksittäiset kuviot ovat saaneet väriä pintaan ja ilme on pikkuhiljaa pääsemässä esiin.

Kuviot väritetään tietsikan avulla ja kannujen kylkiin on ruvennut ilmaantumaan sieltä sun täältä kaappien kätköistä lainattuja kukkapainatuksia.

Ja yksittäiset kasvit huojuvat toistaiseksi tummanpuhuvaa mustaa vasten. Sunnuntaina 9.3 on erityinen päivä. Vähintäänkin yhtä erityinen kuin syntymättömyyspäivät ja hullunkuriset kahvikutsut. Koko porukka on aavistuksen täpinöissä ja olo on kuin neljän vanhalla, joka odottaa näkevänsä joulun suuren yllätyksen. Siis silloin meillä on niin paljon väritettyjä kuvioita, että pääsemme kokonaissommitelman kimppuun. Kuviot rupeavat elämään omaa omituista elämäänsä lavasteissa, niiden kokoa, paikkaa ja lopullisia värejä päästään hienosäätämään ja kokonaisuus saadaan pikkuhiljaa hahmottumaan. Siis volalaa ja jännitystä.

Ei kommentteja: